Хакери удариха британския „Хоум Офис“ 09.04 | 13:42

Киберпрестъпниците заплашиха британските власти с атаки всяка събота

От Георги Георгиев

Британските имиграционни власти, известни още като "Хоум Офис", потвърдиха в неделя (8 април), че техният уеб сайт е бил атакуван предната нощ. Признанието дойде, след като по-рано хакери поеха отговорността за временното блокиране на страницата в събота през нощта, информира AP.

Освен срещу "Хоум Офис", киберпрестъпниците се похвалиха и с атака над сайта на британското министерство на правосъдието. Те предупредиха, че всяка събота ще провеждат атаки срещу правителствени сайтове.

Групата, която твърди, че е обвързана с хактивисткото движение "Анонимните", съобщи в Twitter, че е провела атаката в знак на протест срещу "предложените драконовски мерки на следене, британската политиката на екстрадиция и накърняването на гражданските свободи".

Атаката е била от типа "отказ на услуга" (Denial-of-service). При нея целта е нападнатият уеб сайт да бъде претоварен с изкуствено предизвикан висок трафик, който да доведе до блокирането му. Последиците от този тип атаки са сравнително лесно преодолими и не нанасят трайни щети на системите.

От "Хоум Офис" заявиха, че от сайта им не е била открадната важна информация. 

Водещи

Най-четени