Хакерите на Асад удариха Microsoft 22.01 | 15:27

Кибер бойците от Сирийската електронна армия извадиха от строя един от блоговете на гиганта

От Георги Георгиев

Хакерската група "Сирийска електронна армия" (Syrian Electronic Army), поддържаща режима на сирийския президент Башар Ал-Асад, е извършила успешна атака срещу Microsoft, съобщава BBC.

Един от интернет блоговете на компанията е бил изваден от строя малко след като по-рано два от нейните профили в социални мрежи като Twitter станаха жертва на хакерски атаки от страна на същата група. За момента от Microsoft обаче все още не са коментирали последния инцидент.

След като разбили защитата на блога, хакерите публикували за кратко снимка на дейностите си в Twitter. Атаките са използвани и за отправяне на критики към гиганта.

И в миналото Сирийската електронна армия е използвала Twitter, за да отправя предупреждения към технологичния гигант за бъдещи атаки.

"Промяната на системите за управление на съдържанието няма да помогне, ако служителите ви са жертва на хакерски атаки и не знаят за това", пише в последното съобщение на хакерите.

Компрометираните профили на Microsoft в различните социални мрежи и сайтове бяха затворени "за поддръжка". Относно миналите инциденти от компанията съобщиха, че "не е било злоупотребявано с никаква потребителска информация".

При предишните атаки от фирмата потвърдиха, че са били компрометирани имейли на малък брой служители.

Водещи

Най-четени