Ховърбордът на Lexus не се съобразява с гравитацията (ВИДЕО) 05.08 | 17:01

Back to the Future?

От Ивайло Коралски

След промотиране, продължило седмици наред, Lexus най-накрая демонстрира своя Amazing in Motion проект. Въпросният се състои в изработването на ховърборд, който не признава гравитацията.

Демонстрацията на Lexus е дело на професионални скейтбордисти, а мястото на действие е слънчевата Испания.

Подобно на струващия 10 хиляди ховърборд на Hendo, предложението на Lexus работи само в комбинация със свръхпроводници, охладени с течен азот, и фиксирани магнити. И да, все още не се продава официално  и може а се използва единствено върху метална писта.

Както можете да се уверите от споделеното видео, щастливите скейтъри, добрали се до иновативния "скейт", извършват доста яко изглеждащи въздушни трикове. 

Според въпросните обаче контролът, който им дава ховърбордът, все още е ограничен спрямо този, който получават от обикновените скейтове.

За съжаление не може да говорим за Back to the Future, но ховърбордът определено изглежда впечатляващо и е чудесен за горещото лято – температурата му е -197 градуса. 

Прочее, Lexus е дъщерно подразделение на Toyota и по думите на неговите служители проектът Amazing in Motion е бил в разработка през последните 18 месеца.

Видео, следва:

Водещи

Най-четени