Цената на тънките като вафла телевизори на Sony ще стартира от 2500 евро 22.06 | 16:07

Тази на 75-инчовия вариант ще достигне 5500 евро

От Ивайло Коралски

Въпреки обещанията на Sony, че продажбите на техните ултра тънки телевизори ще стартират през пролетта на тази година, на прага на настъпващото лято, въпросните все още си остават единствено обявление и неосъществим блян за почитателите на компанията.

Е, моделите X900C и X910C, с дебелина пет милиметра и поддържащи 4К резолюция, са на път все пак да се превърнат в реалност, а не просто впечатляващ CES анонс.

Компанията обяви, че продажбите на X900C ще стартират от края на юни. Цената на най-малкия модел от серията (55 инча) ще бъде 2500 евро. 65-иновия му побратим ще е продава за 4000 евро.

За съжаление потребителите, които желаят още по-голям приемник, ще трябва да почакат допълнително, съответно да платят и още по-голяма сума.

75-инчовият X910C ще дебютира през лятото, а цената му ще бъде 5500 евро. Разлика между отделните модели, за щастие, се състои основно в големината на екраните. 

Всички нови модели на Sony ще работят под операционната система на Google – Android TV, дисплеите ще бъдат Triluminos и ще разполагат с процесора X1, който ще помогне потребителите да получат максималното качество на 4К резолюцията. Стига, разбира се, въпросните да разполагат и с реално 4К съдържание.

Стои обаче и въпросът до каква степен се нуждаете от подобен (зверски тънък) дизайн. Въпросният е чудесен, ако имате намерение да окачите телевизора си на стена, но ако го използвате като стандартен приемник, можете спокойно да се огледате и за малко по-дебел, но не и като цена, приемник.

Водещи

Най-четени