Центърът на София - зона за безплатен безжичен интернет 03.06 | 13:56

Летището, Централна гара, автобус 111 - част от безплатната мрежа

От Ивайло Ачев

От днес центърът на София се превръща в безплатна Wi-Fi зона, съобщават от Vivacom. Две от най-гъсто населените и посещавани локации в столицата – цялата пешеходна част на бул. "Витоша" и пл. "Славейков"– стават свободни интернет пространства за всеки, който има нужда от бърза и удобна връзка със световната мрежа.

Услугата е абсолютно безплатна за всеки – не изисква парола или код и потребителите не заплащат за трафика, който генерират.

Сред най-популярните места, превърнати в безплатни Wi-Fi зони, са летище София, петте най-големи гари в страната (София, Пловдив, Варна, Бургас и Горна Оряховица), както и линии на междуградски автобуси и коли на таксиметрови компании. В София, със съдействието на Столична община, Vivacom превърна четири софийски парка - Лебеда, Св. Троица, Св. Георги (до Петте кьошета) и парк Буката (при Баня Мадара), както и столичната поликлиника ДКЦ 6 - "Илинден" - в безплатни Wi-Fi точки.

В такава подвижна интернет зона със свободен достъп се превръща и една от най-дългите автобусни линии в София, която свързва кварталите Младост и Люлин – автобус 111. Това съобщи кметът на София Йорданка Фандъкова в рамките на официалното откриване на безплатните Wi-Fi зони днес. Пътниците ще могат да използват безплатния интернет достъп по време на пътуването си във всяка една от колите, които обслужват линията. 

Ако интересът към безплатен интернет в градския транспорт бъде посрещнат положително от гражданите, телекомът има готовност да разшири проекта и в останалите линии, които покриват столицата, каза Фандъкова.

За откриването на безплатната Wi-Fi зона в центъра има и безплатни концерти на известни изпълнители, които ще се проведат днес, 3-ти юни. Криста, Ангел и Моисей, световноизвестният бийтбоксър Skiller и рапърите Бобо и 100 Kila ще пеят на различни локации на бул. "Витоша" и пл. "Славейков" през целия следобед и ще завършат с общ концерт на Витошка от 19 часа.

Водещи

Най-четени