Цукерберг на лов за млади таланти в родния Харвард 09.11 | 10:08

Създателят на Facebook посети университета, за да наеме студенти за екипа си

От Георги Георгиев

27-годишният изпълнителен директор на Facebook Марк Цукерберг направи официално посещение в родния си университет Харвард. Там той бе посрещнат като рок звезда и отправи предложения за работа на 250 талантливи студенти.

Подобна покана Цукерберг отправи по-рано и към възпитаници на Масачузетския технологичен институт (MIT).

"Едва сега започваме", заяви пред събралите се репортери Цукерберг. "През следващите пет до десет години ще се фокусираме върху всички продукти и индустрии, които могат да се преосмислят", допълни той.

Събитието бе посетено от толкова много студенти, които искаха да видят милиардера, че ръководството бе принудено да го раздели от публиката му.

По време на обучението си в Харвард Цукерберг бе недолюбван от ръководството на университета заради проблемите, които създавал на компютърната система на кампуса. Едно от ранните му творения Facemash едва не довежда до изключването му, след като той хаква компютрите на университета и взима оттам снимките от файловете на състудентите си. Впоследствие Цукерберг напуска учебното заведение (през 2004 г.) и заминава за Силициевата долина, където създава бизнес за милиарди долари.

Днес обаче всички лоши чувства са забравени, за което говори топлото посрещане на младия милиардер в Харвард. Цукерберг и преди е бил на неофициални посещения в университетския кампус с цел наемане на талантливи студенти.

По думите му Facebook има планове за разширяване на дейността си и затова ще се нуждае от кадърни хора, които да се присъединят към сегашните ѝ 3 000 служители по света.

Водещи

Най-четени