Цукерберг обедня с 600 млн. долара 17.08 | 10:36

От излизането си на борсата Facebook e загубила 40 млрд. долара от пазарната си стойност

От Георги Георгиев

Състоянието на Марк Цукерберг, съосновател и изпълнителен директор на социалната мрежа Facebook e достигнало до рекордно ниски нива, след като е намаляло с общо 600 млн. долара, съобщават от Bloomberg.

Към момента богатството на 28-годишния милиардер се оценява на 10,2 млрд. долара. Това е най-ниското му ниво от появата на Facebook на борсата на 17 май тази година, се казва в новия индекс на милиардерите, публикуван от Bloomberg.

В четвъртък акциите на социалната мрежа отбелязаха спад от 6,3%, след като компанията реши да пусне на борсата още 271,1 млн. от тях. С този ход броят на свободните за търговия акции нарасна с цели 60%.

В края на вчерашния ден акциите на компанията се предлагаха по 19,69 долара за бройка. За сравнение цената при първоначалното им предлагане бе 38 долара за акция. Така общият срив от 48% от последните месеци сви пазарната стойност на компанията с цели 40 млрд. долара.

Според данни, събрани от Bloomberg, това е най-лошото представяне на компания с рекордно IPO в историята на борсовата търговия.

Водещи

Най-четени