Честит рожден ден, Google! 27.09 | 12:44

Компанията отбеляза 13-я си рожден ден с приложението Google Doodle

От iNews.bg

Със своето приложение Google Doodle една от най-известните интернет-търсачки в света отбелязва своя 13-ти рожден ден. В сайта си Google разказват и своята корпоративна история – за двамата студенти Лари Пейдж и Сергей Брин, разработили като част от дипломна работа търсачка, която открива лични страници в интернет с помощта на линкове.

През 1998 година двамата приключват своята работа и създават фирмата, позната по целия свят. Началото поставят два компютъра, а днес за Google работят хиляди души. Пазарната оценка на компанията е милиарди долари.

От начало търсачката използваше единствено английски, но днес технологията е усъвършенствана и предлага търсене на информация и резултати на повече от дузина езици. Освен търсене в съдържанието на сайтове Google предлага и други услуги – карти, превод на текст, цифрова библиотека и още много други приложения.

С помощта на приложението Google Doodle пък компанията забавлява своите потребители, но пък по този оригинален начин се припомнят важни дати и събития от световната история.

Водещи

Най-четени