Шварценегер с хай-тек мисия в Русия 11.10 | 09:35

IT компании от Калифорния с апетит за големи руски клиенти в замислената руска Силициева долина

От Нели Минчева

Губернаторът на американския щат Калифорния Арнолд Шварценегер започна от събота петдневно посещение в Русия и Великобритания с цел представяне пред местни високотехнологични компании на възможностите, които дава за техния бизнес Силициевата долина. Това става ясно от съобщение на пресслужбата на Шварценегер.

Обиколката на бившия актьор и настоящ политик е следствие от покана на руския президент Дмитрий Медведев, който беше в Калифорния през юни и изрази желание да създаде мащабен център за развитие на високите технологии в региона на Москва.

„Ангажиментът на Русия да създаде своя собствена платформа за развиване на технологиите няма да е от полза само за руската икономика, но също и за тази на Калифорния“, казва Шварценегер, цитиран в съобщението.

По думите му решението на руснаците да си имат Силициева долина представлява възможност за калифорнийските компании да изнасят продукти и услуги към нови територии, както и шансове за създаване на нови работни места в Калифорния и генериране на допълнителни приходи.

Сред представителите на американски компании, които придружават Арнолд Шварценегер по време на неговата визита, са шефове от Google, Intel, Microsoft, DCM, Amgen и Bloom Energy.

След като приключи посещението им в Русия, всички те ще се отправят към Лондон, където делегацията ще се срещне с британския премиер Дейвид Камерън.

Водещи

Най-четени