Шефът на Apple: Аз съм горд хомосексуалист 30.10 | 17:21

Кук досега не е обсъждал публично своята сексуална ориентация

От iNews.bg

Настоящият изпълнителен директор на Apple Тим Кук разкри своята хомосексуална ориентация в своята колонка в Bloomberg Businessweek. Той публикува подробно есе, в което обяснява подробно плюсовете от това да си гей.

"Това да съм гей ми даде едно по-дълбоко разбиране на това какво означава да си малцинство и какви са проблемите на малцинствата. Това ме накара да съм по-съпричастен, да живея живота си по-пълноценно. Беше трудно и неудобно на моменти, но това ми даде увереност да бъда себе си, да следвам собствения си път и да се издигна над несгодите и тесногърдието. Това направи и кожата ми дебела като на носорог, което пък е още по-удобно, когато си директор на Apple.", пише Кук.

Директорът на технологичният гигант никога не е коментирал сексуалната си ориентация. В медиите са излизали предположения, че е хомосексуалист заради миналогодишното писмо до правителството на САЩ, в което той описа ползата от възприемането на индивидуалността на хората е основно човешко право. Отново миналата година той изрази подкрепата си за равни права и намекна, че е бил жертва на дискриминация в миналото си. Тим Кук наследи на ръководния пост в Apple основателя на компанията Стив Джобс.

1424840

Водещи