Ще правят филм по Angry Birds 04.07 | 13:36

Хитовата мобилна игра ще излезе на голям екран с помощта на бившия шеф на Marvel Дейвид Мейсъл

От Георги Георгиев

Мобилното приложение Angry Birds ще се превърне в основата на нов пълнометражен филм, съобщава Variety.com. Пристрастяващият пъзел ще излезе на голям екран с помощта на продуцента Дейвид Мейсъл, когото създателите на играта от Rovio са наели като консултант по проекта.

В портфолиото на бившия шеф на Marvel Studios до момента влизат хитови филмови заглавия по комикси като "Железният човек", "Тор" и "Капитан Америка".

По случай бъдещото филмиране на Angry Birds Мейсъл заяви, че е ентусиазиран за новия проект. Според него ще бъде лесно да се адаптира светът на играта за нуждите на филма.

"Хората ежедневно си взаимодействат с героите на Angry Birds върху екраните на телефоните и таблетите си в процеса на играта. Това създава емоционална връзка", коментира проекта Мейсъл.

По-рано тази година Rovio обедини усилията си със създаделите на пълнометражната анимация "Рио" за нова версия на играта.

Angry Birds е пъзел, пуснат за първи път през 2009 г. като iOS приложение за мобилните продукти на Apple. Оттогава са продадени над 12 милиона копия на играта през App Store. Понастоящем играта е достъпна и за смартфони и таблети под Android, a от миналата седмица и за Windows Phone.

Водещи

Най-четени