Ще учат Skype да не чува досадни звуци 17.11 | 11:53

Как и защо?

От Кремена Бедерева

Гигантът Microsoft разглежда възможността да интегрира приложение, което да заглушава звуците от клавиатурата в една от най-популярните чат програми Skype.

Целта е да се премахне досадния звук от щракане по клавиатурата, когато потребителят провежда разговор като същевременно с това пише с друг потребител.

Функцията ще премахва досадното тракане от клавиатурата от основния аудио поток. По този начин събеседникът, с когото си говорим, ще чува само гласа ни, без странични досадни звуци.

В Microsoft още не са убедени от нуждата на подобна функция в популярното чат приложение. Причината е, че подобно приложение вече е налично в корпоративното приложение на компанията Lync.

Освен това един от конкурентите на компанията в лицето на Google също притежава аналогична притурка в услугата си за видеосъобщения Hangouts. Функцията на конкурента обаче работи по различен начин от тази на Microsoft - когато започнете да пишете, микрофонът просто се изключва.

Автоматичното изключване на микрофона се появи в Hangouts през април тази година. Функцията обаче работи само при групов чат, като минимално изискване е да има минимум четири човека в него.

За плановете на Microsoft да добави функция за филтриране на звука от клавиатурата представители на компанията дадоха заявка на пресконференция в Стокхолм. В скандинавската столица представителите на гиганта заявиха още, че груповата видео връзка в Skype в бъдеще може да стане безплатна.

Както се уточнява от TechRadar, от Microsoft не разкриват свои конкретни планове, но заявяват, че безплатната видеовръзка "е една от най-належащата нужда на потребителите".

Водещи

Най-четени