Що е то Google Naps? 31.03 | 14:23

Карта ни показва кои са най-приятните места за дрямка

От Пламена Вълчева

Дали сте навън по магазините, чакате влак на гарата, или сте излезли за обедна почивка, вече ще можете да намерите най-подходящото място да подремнете.

Холандски програмисти са разработили майтапчийски сайт, предлагащ карта с най-добрите места за дрямка по поляни, пейки и легла, пише в. "Daily Mail”.

Порталът е пародия на Google Maps и се казва Google Naps – от английската дума за дрямка.

Всяко място, което е удобно и предразполагащо за почивка е обозначено със символ - поляна, пейка или легло, според естеството на локацията, която е подробно описана.

Едно от местата е насред Атлантическия океан и се предполага, че е на кораб. Но повечето адреси за добър кратък сън засега са в родината на създателите на сайта - Холандия.

При кликване върху отбелязаната на картата точка излиза името на човека, спал на това място и нейните предимства за добра дрямка. Всеки може да добави нови места, като попълни съответните данни.

Създателите на сайта са написали писмо до основателите на Google Сергей Брин и Лари Пейдж, като ги уведомили, че проектът им е шегаджийски и няма намерение да увреди на имиджа на световната търсачка. Те искали само да развеселят феновете й с една необичайна опция.

Водещи

Най-четени