Ясни са 50-те най-добри работодатели в ИТ сектора 03.02 | 08:50

От iNews.bg

Обявиха 50-те най-добри ИТ работодатели на България за 2021 в престижната класация на Career Show Index. Индексът е съставен на база представянето на компаниите от технологичния сектор в най-престижните бизнес класации в страната за последните 2 години: Career Show Awards, GTS Technology Awards, Forbes Business Awards, класациите ТОП Софтуерните Компании #BG на DevStyleR и Капитал Топ 100 на Технологичните компании в България.

В последните години се забелязва ясна тенденция към утвърждаването на България като ICT хъб за Югоизточна Европа. Множество компании избраха да отворят свои технологични центрове в страната и това създаде предпоставки освен за повишаване интереса към сектора, но също за завишаване изискванията на ИТ специалистите към техните работодатели. Класацията за 50-те най-добри ИТ работодатели на България се основава не само на икономическите показатели на фирмите, но и на представени от тях стратегии и проекти за ангажиране, развитие и грижа за служителите. По този начин класацията на Career Show Index откроява постиженията на работодателите отвъд финансовите рамки.

"Спецификите на пазара на труда в технологичния сектор изискват неимоверни усилия от страна на компаниите не само за икономическото разрастване на организациите, но и за качественото развитие на техните служители. Добрите практики за привличане, задържане и развитие на таланти трябва да бъдат отличавани и ние сме щастливи, че чрез класацията на Career Show Index за 50-те най-добри ИТ работодатели в България за 2021 можем да поставим под светлината на прожекторите тези компании, които са инвестирали в създаването и развитието на силни екипи и здравословни условия на труд”, споделя Симона Харизанова - съосновател на Career Show.

Наред с международните фирми като SAP, Hewlett Packard Enterprise, Leanplum и VMware, все по-осезаемо е присъствието на български компании като фактор на пазара на труда в ИТ сектора. Това е ясен знак за повишаване конкурентоспособността на българските работодатели. В класацията на Career Show Index намират своето място редица български работодатели като SiteGround, Lab08, Dreamix и B EYE.

Класацията на Career Show Index е инициирана от организаторите на Career Show Tech - иновативното кариерно събитие за ИТ специалисти. Career Show Tech 2021 ще се проведе изцяло онлайн на 19 и 20 май. По време на събитието над 2000 висококвалифицирани ИТ специалисти ще се срещнат с водещите технологични компании в България и Европа. Регистрацията за събитието е безплатна, но задължителна.

Цялата класация на Career Show Index можете да видите тук: https://careershow.bg/index/tech/

Водещи

Най-четени