Топла, но мрачна и дъждовна събота 12.10 | 09:00

Над страната преминава студен фронт

От iNews

До обяд в събота над Източна България, по преминаващ студен атмосферен фронт ще се развива купеста и купесто-дъждовна облачност. Очакваме на много места да паднат и проливни валежи, като по-интензивни ще са над Източна България. Над останалата част от страната облачността ще е разкъсана, намаляваща до слънчево време.

В събота температурите в нашата страна ще са в широк интервал, като над Западна и Централна България ще са между 22-23°С.

През деня ще има повече слънчеви часове, максималните температури - около 22°С. Ще духа умерен северозападен вятър. Ще започне и понижение на температурите.

Времето в планините

Над планинските райони от Западна България облачността ще се разкъсва, а след обяд ще намалее и до слънчево време. Над останалата част от страната ще преобладава облачно време. Максималната температура на височина 1200 метра ще бъде около 12°С, на 2000 метра – около 5°С. Около обяд и след обяд над Югоизточна България ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Очакват се значителни валежи в Централна Стара планина и Странджа!

Времето по Черноморието

До обяд ще се развива купесто-дъждовна облачност и на места ще превали и прегърми. Ще духа слаб до умерен североизточен вятър. Максималните температури ще са 19°-20°С. Температурата на морската вода е около 18-22°С. Вълнението на морето ще бъде 2-3 бала.

Времето на Балканите

През следващите 24 часа, времето над Балканите ще се подобрява. Очакваме повече слънчеви часове и ново затопляне.

Прогноза: Имре Дузмат, Meteo Balkans

Водещи

Най-четени