Тренто се класира за полуфиналите в Шампионската лига 02.03 | 09:03

В своята "Пала Тренто" домакините не оставиха никакви шансове на Мачерата след категорична победа с 3:0 (25:18, 25:22, 25:21), а след това спечелиха и т.нар. "златен гейм" с 15:9, за да се поздравят с успеха

От Мариян Найденов

Воденият от националния селекционер на България Радостин Стойчев - Тренто се класира за Финалната четворка в Шампионската лига, след като спечели срещата реванш от четвъртфиналите срещу Мачерата.

В своята "Пала Тренто" домакините не оставиха никакви шансове на съперниците си след категорична победа с 3:0 (25:18, 25:22, 25:21), а след това спечелиха и т.нар. "златен гейм" с 15:9, за да се поздравят с успеха.

Първата среща бе завършила 3:2 в полза на Мачерата и възпитаниците на Радостин Стойчев се нуждаеха от задължителна победа, за да стигнат до златен гейм. В крайна сметка Тренто изпълни задачата си на 100 процента и продължава със защитата на титлата си в най-престижния европейски клубен турнир.

Капитанът на Тренто Матей Казийски изнесе поредния си силен мач за отбора и завърши срещата с 11 точки, като реализира и последната атака в тайбрека, сложила точка на спора. Другият българин в състава на трикратните европейски шампиони - Цветан Соколов се появи в игра на няколко пъти като резерва, но не успя да запише точков актив.

Топреализатор в мача стана Османи Хуанторена със 17 точки, Ян Щокър добави 13, а завърналия се след контузия Емануеле Бирарели се отчете с 10 точки за успеха.

За гостите от Мачерата най-резултатен бе Кристиан Савани с 10 точки, а Марко Подрасчанин добави 9.

Така Тренто, който е шампион от последните три издания на Шампионската лига, се класира за полуфиналите в надпреварата за четвърта поредна година.

През този сезон Финалната четворка ще се проведе в Лодз (Полша) на 17 и 18 март. Там Тренто ще мери сили с домакините от СКРА Белхатов, руския Зенит (Казан) и турския Аркас Спор (Измир).

Водещи

Най-четени