Три гола на Меси оставиха Барса на върха 02.09 | 00:17

Каталунците спечелиха с 3:2 гостуването си на Валенсия

От iNews.bg

Шампионът на Испания Барселона продължи с победния си ход в Ла Лига, след като днес воденият от Херардо Мартино тим записа трети пореден успех от три изиграни мача до момента.

Каталунците пречупиха с 3:2 домакините от Валенсия в зрелищен спектакъл на "Местая", който освен голове, предложи още много емоции и положения пред двамата вратари.

Хеттрик за "лос кулес" реализира футболист №1 на планетата Лионел Меси, но нетипично за него, аржентинецът изтърва още няколко шанса и за четвърто попадение. И двата гола за "прилепите" пък реализира португалският национал Елдер Пощига, който вкара на два пъти в края на първата част.

Така Барселона събра пълен актив от 9 точки и оглави временното класиране в Ла Лига, разполагайки с по-добра голова разлика от Атлетико Мадрид, Виляреал и Реал Мадрид. Валенсия пък остава на 12-а позиция с актив от само 3 точки на сметката си.

Шави и Алексис Санчес останаха извън групата на Барселона, като местата им сред титулярите бяха заети от Сеск Фабрегас и Педро. Лео Меси и Неймар отново бяха сред титулярите, като бразилецът дори асистира за един от трите гола на аржентинеца.

Елдер Пощига оглави авангарда на домакините, а Серхио Каналес и Пабон помагаха на двата фланга. Евер Банега действаше зад централния нападател.

1027894Двубоят на "Местая" стартира превъзходно за каталунците, които поведоха след само 11 минути игра. Сеск Фабрегас изведе Бълхата очи в очи с Диего Алвеш, който не успя да изчисти топката. Меси се озова сам срещу празната врата и чукна топката в мрежата за 0:1.

Между 39' и 41' Барселона нанесе двоен удар на своя домакин, като изглеждаше така, сякаш мачът е свършил. Първо Меси покачи на 0:2 след нова асистенция на Фабрегас, а две минути по-късно "десетката" получи подаване и от Неймар, оформяйки хеттрика си за 0:3.

Краят на първата част обаче нажежи атмосферата на "Местая", защото Валенсия върна два гола. Първо Елдер Пощига намали на 1:3 след ефектна странична ножица, а малко след това отново той отбеляза, засичайки с глава центриране на Банега.

След почивката двубоят във Валенсия стана още по-атрактивен, като особено интригуващ бяха последните му десет минути. Домакините стартираха силно втората част, а на няколко пъти вратата на Барса бе застрашена.

Постепенно обаче гостите се окопитиха и отново започнаха да контролират играта, търсейки начини за отбелязване на четвърти гол. В 61' Меси стреля право в ръцете на вратаря, а в 64' Педро не успя да вкара от чиста позиция с глава.

Последните десет минути се превърнаха в истински трилър, като двата тима се хвърлиха в атаки към вратите на съперника. В 83' Неймар пусна красив пас с пета към Меси, но аржентинецът стреля на милиметри от гредата. Малко след това отново "десетката" се озова очи в очи с Диего Алвеш, но силният му удар бе париран от бразилския страж.

В 86' Валенсия отговори с изстрел в гредата на Елдер Пощига, като тук решаващо се намеси и Виктор Валдес. Последваха нови спасявания на Диего Алвеш след удари на Алба и Меси, а в добавеното време Жонас опита неуспешно да донесе точка на "лос че".

Водещи

Най-четени