Объркаха картата на България в рекламен клип 18.04 | 16:16

Отрязоха част от Благоевградски регион и го пришиха към Македония

От Филипа Тодева

Търсите ли възможности за развитие на бизнеса си в Европейския съюз. Знаете ли, че България е единствената страна-членка, която постига повишение на кредитния си рейтинг от 2010 година.

С тези думи от Българската агенция за инвестиции приканват инвеститорите у нас в новия промоционален клип на България.

Клипът се показват по CNBC и Bloomberg в Европа и Азия, както и по CNN в САЩ.

На пръв поглед нищо лошо. Няма лошо в това, че се прави реклама на ниския 10-процентов корпоративен данък, че повечето от младите кадри говорят поне един чужд език и в това, че сме осми по бързина на интернет в света.

Дали обаче чуждестранните инвеститори ще забележат, че на рекламния клип от агенцията са отрязали лекичко част от Благоевградския регион.

Читателите във Facebook страницата на агенцията открито се шегуват с пропуска. Някои обвиняват чиновниците в неграмотност, а други отбелязват, че картата е отрязана в полза на югозападната съседка – Македония.

Това е пореден гаф с географските ни ширини. В първото си президентско слово Росен Плевнелиев говореше за красотата на страната ни и нейната впечатляваща история, а на малкия екран след снимката на хълма Царевец се появи, не някоя красива българска планина, а прочутите Скалисти планини в Колорадо.

Гаф стана и с новото ни туристическо лого. Киргизстан ни обвини, че сме им откраднали туристическото й лого.

Водещи

Най-четени