10 необикновени музея, които да видите в Испания 20.03 | 17:00

От iNews.bg

Испания може и да е сред най-популярните дестинации за туристите, но това не означава, че няма с какво да изненада посетителите си. Ако вече сте се запознали с всички по-известни музеи, галерии, плажове и дворци, предлагаме ви да откриете някои от малко известни и много необичайни музея, които можете да включите в следващото си посещение на испанска територия:

Музеят на тоалетната, Родриго

Заслужава си да се отбиете в Родриго, дори и само за да посетите изключителния музей на тоалетната. Никъде другаде няма да се натъкнете на такова зашеметяващо разнообразие от гърнета. Странната колекция е дарена на града от местен земевладелец. Сеньор Песетас започнал да събира гърнета през 1980 г. и до момента има над 1300 гърнета от 27 различни страни.

Музеят на погребалните файтони, Барселона

Ако сте изморени от туристическите атракции на каталунската столица и чувствате, че сте се насладили на достатъчно Гауди архитектура, модерно изкуство и пазаруване, то е време да се отбиете в музея на погребалните принадлежности. Колекцията от файтони е единствена по рода си в Европа. Благодарение на модерните технологии можете да се пренесете в 19-и век, когато предците ни следвали различни погребални ритуали.

Музеят на вещиците, Сагарамурди

Сагарамурди, малко градче в Северна Испания, има славата на епицентър на окултни ритуали. По времето на Инквизицията баските в региона стават свидетели на най-мащабния опит за изкореняване на магьосничеството. Музеят разказва историята на десетки жени, които били откъснати от своите семейства заради подозрения, че са вещици. Много от тях изгорели на клада, обвинени в почит към окултното.

Открийте още от най-странните музеи в Испания в сайта за пътешествия Peika.bg

Водещи

Най-четени