10 причини да посетите Хамбург още сега 05.04 | 14:24

Град с много исторически забележителности и цветни култури

От iNews.bg

Хамбург – жив и красив град с много исторически забележителности и цветни култури.

Причините да го посетите са наистина безброй, но тук ви даваме 10, заради които да го включите в списъка си с пътешествия. Сигурни сме, че градът ще ви очарова, развълнува и ще остави очарователни спомени, към които да се връщате с усмивка, пише Peika.bg.

1. Историческите обекти

Въпреки големият пожар от 1842 г. и бомбардировките през Втората световна война, градът е съхранил доста от своето историческо наследство. Накъдето и да се обърнете, ще видите парченца от него. Не пропускайте нео-ренесансовото кметство, къщите от 17-ти век, тунелът "Старата Елба" (Old Elbe), които ще ви накарат да се влюбите в този град.

2. Световното наследство на ЮНЕСКО

Хамбург разполага с богато наследство, като най-големия комплекс от складове в света - Шпайхерщат (Speicherstadt). Построен е още през 19-и век върху дървени греди. Заобиколен е от множество канали и мостове. Тук всяка вечер се провежда светлинно шоу. Не пропускайте да разгледате и Национален парк "Хамбургишес Ватенмеер".

3. Отдих край морето

Между три реки, езера и безброй канали – Хамбург наистина е град, построен върху вода. Направете си разходка по река Елба или се повозете с лодка по каналите. Опитайте и ветроходна яхта, кану или наемете водно колела. Тук имаме богат извор от водни забавления.

Останалите причини може да прочетете тук

Водещи

Най-четени