100 евро за чадър по плажовете в Италия 13.06 | 10:00

Районът е известен като любимо място за отмора на поп-звездата Мадона и нейната челяд

От iNews.bg

Швейцарският банкер от с италианско потекло Рене де Пичото ще иска това лято по 100 евро на посетител на взетия от него плаж под аренда.

Оборудваният с всички възможни екстри пясъчен рай се намира край прочутото с баровските си курортни кътчета градче Фазано в южната италианска област Пуля. Районът е известен като любимо място за отмора на поп-звездата Мадона и нейната челяд, там обичат да се препичат на слънце още куп известни певци, актьори и спортисти. Райските ваканционни селища по крайбрежието на Фазано, както и свръх луксозните чифлици из маслиновите гори във вътрешността, са станали от няколко години "Мека" за венчавките на деца на мултимилионери от Азия, Европа и САЩ, пише "Монитор".

За италианските медии, според които богатството на 75-годишния Рене де Пичото се изчислява на половин милиард евро, итало-швейцарецът просто е решил да натрие носа на бившия бос на "Формула 1" Флавио Бриаторе. Негови засега са най-скъпите плажове в Италия – този край ваканционното бижу "Порто Черво" на о. Сардиния и този на намиращия се западно от Флоренция курорт Форте дей Марми. Преди две лета Бриаторе се опита да менажира и плаж южно от Фазано с цени до 50 евро на калпак или като тези на другите му плажове, но миналата година се отказа от начинанието. Тогава той мотивира решението си с твърденето, че областта Пуля била все още "твърде провинциална, за да приема богати гости".

Рене де Пичото обаче смята, че изцепката на Флавио е чиста проба клевета, тъй като според него въпросният регион, който е известен като "тока на Ботуша", бил изключително перспективен за летен туризъм и то за богаташи. За това предприемачът вече е инвестирал много пари в няколко свръх баровски хотела и в изключително луксозни вили, в които може да се летува срещу седмичен наем от над 30 хил. евро.

А що се отнася до входната цена от 100 евро на човек за плажа, то тя се отнася до ползването на т.нар. шатри по пясъка, докато ако се наеме само шезлонг под чадър, то за това удоволствие всеки отделен гост ще се ръси по 50 – 60 евро.

Водещи

Най-четени