102 хил. лв. струва местенето на туристическата дирекция в Пловдив 03.09 | 14:22

От това ще спечелят всички, смята Добрев

От Ралица Стоянова

Разходите на Министерството на икономиката, енергетиката и туризма за преместване на служителите  от дурекция "Туризъм" в Пловдив са 102 хил. лева.

В тях се включва доставка на комуникационно и сървърно оборудване, офис мебели, телефонна централа, охрана и други. Ремонтът на административната сграда, както и на апартаментите, в които са настанени служителите от ресор "Туризъм", са за сметка на общината. 

"От преместването  на ресор "Туризъм" в Пловдив  ще спечели не само градът, но и цяла България". Това каза министърът на икономиката, енергетиката и туризма Делян Добрев, който провери работата на администрацията в първия работен ден след преместването. 

Работата  на туристическите дирекции от МИЕТ в  града под тепетата върви нормално, установи проверката на  Добрев. Днес сутринта (3 септември) в деловодството е получена и първата преписка – искане за категоризация на туристически обект.

Администрацията на ресор "Туризъм" е първата, която започва работа извън столицата  в изпълнение на правителствената програма за децентрализация. От 1 септември 16 души от дирекциите "Туристическа политика" и "Маркетинг, реклама и информация в туризма" вече работят в Пловдив.

След проведен конкурс двама души от Пловдив ще започнат работа от 10 септември в дирекция "Маркетинг, реклама и информация в туризма". Обявени са нови конкурсни процедури за шест вакантни длъжности в дирекция "Туристическа политика", за които кандидатстват повече от 600 души. По думите на министър Добрев големият интерес е гаранция, че освободените позиции ще бъдат заети от добри експерти.

Служителите на дирекцията са първите държавни чиновници, които трябва да сменят работното си място заради административна реформа.

Тези, които не бяха съгласни с преместването, трябваше да напуснат работата си. Те ще получат обезщетение от една средна месечна работна заплата

Водещи

Най-четени