20 общини получават финансиране за развиване на регионалния туризъм 13.08 | 13:12

Те имат шанса да рекламират местните забележителности

От Елена Кирилова

Кметовете на близо двадесет общини получиха чекове за спечелени проекти по схемата "Подкрепа за развитие на регионалния туристически продукт и маркетинг на дестинациите”, съобщава БТА.

Чековете бяха връчени лично от министъра на регионалното развитие и благоустройството Лиляна Павлова, а церемонията по сключването на договорите за предоставяне на финансова помощ по оперативна програма "Регионално развитие” се състоя в Добрич.

Проектите имат за цел да помогнат на общините да разкрият уникалното си природно богатство, историческото и културното си наследство, както и да си направят реклама. Последното включва участие в международни туристически борси.

Лиляна Павлова обясни, че България инвестира 300 млн. лева в развитието на туристическата инфраструктура, но тези средства не са достатъчни. Схемата предлага нова възможност на общините да развият регионалния си туристически маркетинг.

Общият брой одобрени проекти е 28, а средствата, които ще бъдат отпуснати, са 20 млн. лева. Общините, които са изпуснали възможността да кандидатстват, могат да го направят в срок до 28 септември, тъй като 6 млн. лв. по проектите са останали свободни  

Сред общините, които ще получат финансиране, са Добрич, Бургас, Банско, Вършец, Ловеч, Велико Търново, Сливен, Шумен, Самоков и други.

Водещи

Най-четени