200 искат да са шеф на остров 18.11 | 07:22

Управителят на Света Анастасия ще стане ясен догодина

От Десислава Маданска

Над 200 мераклии искат да са управител на остров. Те кандидатстваха за шеф на Света Анастасия край Бургас. Преди две седмици кметството обяви конкурс за управител на единственото обитаемо парче земя в морето ни - Света Анастасия, което ще е най-новата туристическа атракция от пролетта.

"Напливът е огромен, кандидатите са страшно много. Продължават да пристигат всеки ден нови и нови молби за длъжността. Тепърва започваме да ги отсяваме и оценяваме", казаха от общината.

Подборът ще започне през следващия месец, тъй като конкурсът тече до края на ноември, информира в. "Стандарт". Очакванията на местните власти са мераклиите да управляват острова да достигнат 500 души. Интересен е фактът, че до момента никой не е обявил каква ще бъде заплатата за длъжността.

"Изборът ще бъде доста труден с оглед на многото кандидати. Трябва ни човек, който да владее английски, да има опит в туризма и да притежава мениджърски нюх", коментираха от община Бургас.

Освен всичко останало идеалният кандидат за поста трябва да бъде и смел, преди всичко да не се страхува от морето, защото ще стига до работното си място всеки ден с кораб.

Управителят на остров Света Анастасия ще стане ясен в началото на следващата година. Първата задача на островния шеф ще бъде да подготви официалното откриване на Света Анастасия като туристическа атракция.

Водещи

Най-четени