29 български полета са анулирани заради стачката на Lufthansa 02.04 | 18:13

Очаква се половин милиона души да бъдат засегнати от протеста на служителите

От iNews.bg

29 са българските полети, анулирани заради започналите протести на персонала в Lufthansa. Над 4000 души са засегнати от анулирането на българските линии, предаде bTV.

Очакваният брой на всички засегнати от стачката е около половин милион души.

По обед от Летище София излетя последният самолет за Мюнхен. До събота сутрин полети за и от Мюнхен и Франкфурт няма да има.

Още от петък обаче е започнало предупреждаването им и сега почти всички са пренасочени към други авиокомпании и линии с прекачване.

От събота нормалните полети се възстановяват.

Кабинният състав на Lufthansa спря работа с искане за по-високи заплати и по-добри условия на труд. От днес до петък включително няма да бъдат извършени общо 3800 полета на един от най-големите западноевропейски авиопревозвачи. От управата обявиха, че са взети всички необходими мерки за справяне с възможния пътнически хаос. Пътниците, които трябва спешно да летят, се пренасочват към някоя от дъщерните фирми на Lufthansa.

Съществуват и други алтернативни варианти за пасажери, които могат да отложат пътуването си. При отменен полет всеки пасажер може безплатно да си резервира нов билет в рамките на следващите три месеца.

Споровете между ръководството на компанията и синдикатите за заплащането и пенсионирането продължават вече две години.

Водещи

Най-четени