3 екзотични острова, които задължително трябва да посетите 29.07 | 16:00

На тези диви места можете да видите повече, отколкото на обикновена екскурзия

От Елена Кирилова

При всеки заклет пътешественик рано или късно се появява желанието да избяга от твърде популярните дестинации  и да опита нещо по-екзотично.

Тези, които обичат морето и опознаването на интересни култури, могат да се насочат към някои не толкова известни места, които да им донесат истинско вдъхновение,  необходимо за едно голямо приключение.

The Huffington Post предлага три страхотни острова, които да ви накарат да се потопите в невероятната им атмосфера и ще ви помогнат да забравите за света отвъд тях.

Папуа Нова Гвинея

Ако се питате какво прави тези острови толкова нетипични, само ще ви загатнем, че там можете да видите истински племена, които са запазили забравени в други кътчета на света канибалски ритуали. Макар на пръв поглед това да звучи страшно, мястото може да предложи срещи с кенгуру, райски птици и други уникални видове. Това, което ще ви направи впечатление е, че Папуа и Нова Гвинея все още е на светлинни години от XXI век.

Тук ще се срещнете със стотици етнически групи, които разговарят на над 800 местни езика. За онези, които обичат да се гмуркат, кораловите рифове са напълно достъпни. Тези, които си падат по тайнствата, ще станат свидетели на страхотни церемонии.

Това, което трябва да знаете преди да заминете, е, че мястото не разполага с почти никаква туристическа инфраструктура, но това може да ви позволи напълно да се потопите в неговия живот.

Фарьорските острови, Дания

National Geographic нарича Фарьорските острови "едни от най-добрите острови на света”. На тях ще се сблъскате с хладен климат и необичайни природни гледки, но и ще получите изключително топло посрещане от местните жители.

По-екстремно настроените туристи се осмеляват да катерят стръмните скали, докато другите предпочитат да ловят риба. 18-те острова могат да ви изненадат с внезапните промени във времето. Те са едно от местата на Земята, на които можете да преживеете четири сезона в рамките на един ден.

Галапагоските острови, Еквадор

Този архипелаг е място за всички почитатели на фотографията, защото предлага толкова много неща за снимане. Мястото изобилства от интересни животински видове като морски лъвове, морски игуани, огромни костенурки, фламинго и други.

Галапагоските острови са толкова диви, че животните не изпитват никакъв страх от хората. Нищо не може да се сравни с магията на Галапагос, която можете да усетите, ако си направите експедиция с малко корабче. От него ще можете да видите не само делфини, но и китове и малки акули. За тези, които обичат да спят на сушата, има специални лагери за сафари.

Водещи

Най-четени