38 хотелски обекти в Троян са се отказали да работят 23.06 | 18:28

Те не могат да плащат данъка, определен от новия закон за туризма

От Кремена Бедерева

В община Троян 38 хотелски обекти са се отказали да работят, тъй като не могат да плащат данъка, определен от новия закон за туризма. Това съобщи за БТА Стела Карамфилска от сдружението "Съвет по туризъм" - Троян.

За все още работещите обекти в региона Карамфилска заяви, че се радват на добро посещение въпреки високите цени на услугите им. През летния сезон в Троянския регион са заявени 3800 легла за настаняване.

По думите на Карамфилска няма сезонност на туристическото предлагане, благодарение на минералните извори. През годината по-малко се търсят малките обекти, но през летния сезон те се пълнят първи.

В троянския край се предлагат над десет спортни и развлекателни услуги, каза Карамфилска, като изреди част от тях. В село Орешак например в Националното изложение на занаятите посетителите могат да видят четири вида занаяти, но и да дегустират троянска сливова ракия и сланина.

В Природо-научния музей в село Черни Осъм от тази година всеки може да се облечете в костюм, характерен за различните населени места в общината, и да се снима.

Интересни забавления предлага и атракционният парк "Катеричка", а в Чифлик посетителите са радват на плувен басейн с минерална вода.

Водещи

Най-четени