5 места, които да посетите в Барселона 23.01 | 14:09

Забавлявайте се докато разглеждате този красив град

От Елена Кирилова

Барселона е вторият по големина град в Испания, а жителите му са над милион и половина, което само може да загатне за многото лица на този град. За всички, на които им предстои пътуване до това прекрасно място, нашите колеги от Peika.bg предлагат кратък пътеводител на интересните забележителности.

Музеят на Пикасо

Любопитните да научат повече за живота на Пикасо, могат да се разходят в Музея на Пикасо, където се разказва както за ранните ученически години на художника, така и за живота му в зряла възраст. В същия музей можете да видите най-голямата колекция от произведения на гения.

Зоопаркът на Барселона

В Зоопарка на Барселона можете да видите горили, лъвове, зебри, хипопотами и всякакви други животни. Както децата, така и възрастните могат да се порадват на ежедневното шоу с делфини. Самият парк е добре поддържан.

Аквариумът на Барселона

От зоопарка спокойно можете да се прехвърлите към местния аквариум. Той се слави с това, че е един от най-големите в цяла Европа. Разходката из него ще ви запознае с 11 000 водни животни от всички части на света. Това, което ще запомните, е страхотният стъклен тунел. Около вас ще плуват скатове, змиорки и акули. А ако сте смелчаги, можете и да поплувате с акулите.

Дворецът на каталунската музика

Любителите на музиката ще бъдат очаровани от Двореца на каталунската музика. Концертната зала ще ви впечатли с невероятната си архитектура, а интериорът - с цветните прозорци и романтиката на тавана. Ако разполагате с време, гледайте и някой концерт, за да се насладите на отличната акустика.

Болницата на Свети Кръст и Свети Пол

Болниците не са типичните туристически забележителности, но пък Свети Кръст и Свети Пол определено заслужава вашето внимание. Сградата е завършена в началото на XX век и днес продължава да работи като болница, но туристите я посещават заради факта, че е истински архитектурен шедьовър.

Още любопитни места за разглеждане можете да откриете в Peika.bg

Водещи

Най-четени