5% по-скъпа почивка в Албена това лято 10.01 | 14:36

Най-евтината почивка в т. нар. "висок сезон" - нощувка и закуска, излизаше по 25 лева

От Кремена Бедерева

С до 5 на сто по-високи ще бъдат цените за почивка в черноморския комплекс "Албена" през новия туристически сезон спрямо миналото лято, съобщи заместник-директорът по маркетинг и продажби Йовка Страшилова, цитирана от БТА.

По думите й увеличението е средно за почивните бази, като поскъпване има предимно в хотелите, които са реновирани. През миналия сезон туристите отдъхваха в пика на лятото по формулата "All inclusivе" в тризвездни и четиризвездни хотели от 70 до 90-100 лева за ден.

Най-евтината почивка в т. нар."висок сезон" - нощувка и закуска, излизаше по 25 лева, посочи мениджърът. През това лято, за разлика от миналото само едно дете на семейство ще почива безплатно, а останалите ще получават 70 на сто отстъпка от цената за възрастен, каза Страшилова.

И през новия сезон туристите, настанени в хотелите, ще ползват безплатно чадър и два шезлонга на плажа. Българите и германците са сред най-активните в отворената още в края на ноември миналата година онлайн система за резервации за сезон - 2012 във ваканционното селище.

Първите туристи в курорта се очакват през март-април, информира заместник-директорът по маркетинг и продажби.

Водещи

Най-четени