EasyJet отменя 200 полета 28.05 | 13:20

Обърква планове за едноседмичната ваканция на Острова

От iNews

Британската авиокомпания EasyJet ще отмени повече от 200 полета през следващите 10 дни. Така се нарушават плановете на много семейства да пътуват в чужбина за едноседмичната ваканция, която започва в понеделник.

От EasyJet обвиха, че средно по около 24 полета дневно от лондонското летище "Гeтуик" ще бъдат отменени за периода 28 май – 6 юни.

От компанията отбелязаха, че "мярката се налага, за да се осигури надеждно обслужване по време на натоварения период".

EasyJet поясни, че отмяната на полети няма връзка с възникнал компютърен проблеми на летището, както бе съобщено първоначално от някои медии, и който е бил отстранен.

В основата на решението са други различни проблеми, които се отразяват на работата на компанията, включително ограничения върху контрола на движението, ремонтни работи по пистите и забавяния при обработването на багажите.

В същото време министерството на транспорта в Лондон призова хората да проверяват последната пътна обстановка преди да пътуват за пристанището Дувър.

Министерството предупреждава, че пътищата в графство Кент са изключително натоварени, заради прекомерно високият брой пътуващи с фериботи, а самите фериботни служби още не са поднови работата си на пълен капацитет.

Проблемът с фериботите бе породен по-рано, когато компанията P&O Ferries уволни 800 души персонал с планове да ги замени с по-ниско платени служители на временни договори.

Водещи

Най-четени