On Travel заряза още една група български туристи 11.10 | 09:19

Сънародниците ни в Мармарис търсят помощ от българските институции, защото не могат да се приберат у дома

От Елена Кирилова

Проблемите с туроператора On Travel не стихват. Този път негова жертва стана група от 40 туристи от България, които се оказаха изоставени в различни турски курорти, предаде bTV.

Веднага след случилото се българите са се опитали да се свържат с местния представител на фирмата, но телефонът му е бил изключен, какъвто остава и до момента. Спешният телефон на компанията също е изключен.

Икономическото министерство се опитва да организира прибирането на българите, които са изоставени в турския курорт Мармарис.

По думите на заместник-министъра Иво Маринов вече се извършват проверки за това дали има още български туристи, които са на почивка в южната ни съседка и също са подписали договори с тази фирма.

Днес (11 октомври) до обяд групата от сънародниците ни, наброяваща 40 души, трябва да напусне хотела си. Причината за това е, че туроператорът не е превел парите, с които хората са платили за екскурзията си. Ако не бъдат покрити разходите, българите ще имат проблеми с местната полиция.

Другият проблем е, че множеството не разполагат с пари, а е трябвало да се приберат в България чак на 13 октомври, когато всъщност е и последният ден от почивката им.

Единият от потърпевшите, Димитър Узунов, вече е направил опит да се свърже с On Travel, но безуспешно. По думите му от формата са изключили всичките си телефони.

От икономическото министерство, консулството и Комисията за защита на потребителите обаче са готови да подадат ръка на българите.

Миналата седмица по същия начин пострадаха и 88 българи, също клиенти на On Travel, които бяха на посещение в Испания.

Поради зачестилите проблеми заместник-министъра препоръчна на хората изрично да проверяват с какви фирми ще работят пред да тръгнат, където и да било.

Водещи

Най-четени