Quatar Airways пуска полет от Доха до София 14.09 | 19:11

По дестинацията ще лети самолет Airbus A320 в дните понеделник, сряда, петък и събота

От Кремена Бедерева

Редовен полет от Доха до София пусна авиокомпанията Quatar Airways. По дестинацията ще лети самолет Airbus A320 в дните понеделник, сряда, петък и събота. Чрез т.нар. "хъб" на катарския превозвач в Доха пасажерите ще могат да правя връзка с редица бизнес и туристически дестинации в Близкия Изток, Африка, Азиатско-тихоокеанския регион и Южна Азия.

Полетите на Qatar Airways до и от София се изпълняват с кратко междинно кацане в столицата на Румъния, Букурещ.

София е най-новата европейска дестинация в мрежата на Qatar Airways, като досега през тази година в Европа са били открити още пет нови дестинации – Букурещ, Будапеща, Брюксел, Щутгарт и Венеция – поетапно от месец януари до сега.

Мрежата от дестинации на Qatar Airways в Европа включва 26 града и представлява 25% от глобалната мрежа на авиокомпанията, която покрива над 100 дестинации.

"С настоящата инициатива възнамеряваме да разширим транспортните връзки на бизнеса и българските туристи с Близкия Изток", коментира изпълнителният директор на авиокомпанията Акбар ал Бакер.

На 8 октомври ще започне рехабилитацията на летището в Балчик. От 14 октомври пък концесионерът "Фрапорт" ще започне модернизация на аерогарите във Варна и Бургас, която ще се подпомогне от инвестиция в размер на 40 млн. лв.

Водещи

Най-четени