Reuters: Германците ще летуват в България, защото няма атентати 12.03 | 10:57

Очакваме немските и руски туристи, бягащи от Тунис, Мароко и Турция

От iNews.bg

България демонстрира своите черноморски курорти и се надява да привлече туристите, които се страхуват да посетят някога популярните дестинации в Египет и Тунис сред скорошните джихадистки атаки там, предаде Reuters.

"Очакванията са толкова големи, че много хотелиери се притесняват, че няма да имат достатъчно легла", заяви пред агенцията българският консул по икономическите въпроси във Франкфурт Пламен Бакалов, предаде Фокус.

"Нападенията от миналата година в Тунис и в Египет сринаха германските резервации в тези страни. Българската южна съседка Турция също бе подложена на серия нападения от ислямисти и кюрди, а Гърция е на предната линия на европейската мигрантска криза. От това ще се възползват туристически дестинации с по-малък риск да станат цел на нападения, като Испания, Португалия и България.

Туристическата компания "Сънтурс", базирана във Варна, също съобщи, че летните резервации от Германия са нараснали с 12% в сравнение с миналата година и се очаква увеличение и на руските туристи в размер на 10-15%.

"Със своите 380 километра брегова линия, изпъстрена с плажове, както и с планини, средновековни манастири и древни руини, България се предлага като привлекателна за семеен отдих евтина туристическа дестинация. Според статистическите данни туризмът отговаря за 13% от българския национален доход", отбелязва Reuters.

Припомняме, че и министърът на туризма Николина Ангелкова обяви в петък, че очаква ръст от 35% на германските туристи това лято.

 

Най-четени