Абу Даби очаква ръст в бизнес посещенията през 2011 г. 10.03 | 09:02

Очакват се 200 000 бизнес туристи повече от миналата година

От Елена Кирилова

Abu Dhabi Tourism Authority (ADTA), правителствен орган, който се грижи за развитието и насърчаването на туристическата индустрия в Абу Даби, предвижда 15 на сто ръст в сферата на бизнес посещенията на емирството през тази година.

Очакват се около 200 000 посетители повече спрямо миналата година, с което бизнес туристите ще достигнат 1,5 млн., съобщава zawya.com

Прогнозата се появи в навечерието на петото изложение Gulf Incentive, Business Travel and Meeting (GIBTM), на което Абу Даби е домакин между 28 и 30 март.

Събитието предоставя форум за срещи, свързани с индустрията в района, на който ще се обсъждат стимулите за развитие в сектора и осъществяването на нови проекти. 

Според данни на ADTA през миналата година бизнес туристите представляват 72% от гостите на хотелите в Абу Даби или приблизително 1,3 млн.души.

215 000 от тях са пристигнали специално за Meetings, Incentives, Conventions and Exhibitions (MICE) - определен вид туризъм, в които големи групи, обикновено планирани предварително, се събират с определена цел, например за срещи, свързани с промишлеността.

"Бизнес туризмът ще продължи да бъде лъвския пай и през 2011 г., нараствайки до 1,5 млн. гости в хотелите. MICE туризмът, който включва международни и местни посетители, възлиза на 225 000 гости на хотелите, което от своя страна представлява 15% от търсенето", споделя Лорънс Франклин от ADTA.

Водещи

Най-четени