Ако си стопаджия, тези състезания са за теб 19.04 | 12:12

От iNews.bg

Има стопаджии от-време-на-време, има и "професионални" стопаджии. А напоследък се оказва, че има и стопаджии-състезатели.

Стопаджийското братство на Стария континент е изненадващо гъвкаво и се сплотява все повече, от което произтичат множество интересни събития. Стопаджиите организират общи срещи, пътувания и дори състезания, в които забавлението придобива съревнователен характер.

На много места в Европа ежегодно се провеждат големи състезания за ентусиасти с вдигнат палец. За да се пуснете в такова изживяване, не е задължително да сте изпитани стопаджии, достатъчно е само да имате желание и състезателен дух.

Ето някои от състезанията за стопаджии в Европа, които предстоят през 2015 г.

Швейцария, 25-26 април 2015 г.

Съвсем скоро започва вторият швейцарски шампионат по стоп с благотворителна цел. Най-бързите, смели и сръчни стопаджии ще трябва да стигнат по максимално бърз начин от Фрибург до езерото Комо в Италия.

Германия, 30 април - 3 май 2015 г.

DTSG (Deutsche Trampsport Gemeinschaft) е първият състезатален автостоп клуб в Германия, създаден в Лайпциг през 2011 г. Хората от клуба са повече от сериозни в намеренията си да популяризират стопа като начин за пътуване из Европа и усилено организират тренировъчни уъркшопи и лекции за първа помощ, нощен стоп, навигация в природата и пр. DTSG организираха първото си състезание по стоп през 2012 г., а през 2012-2013 г. клубът дори получи субсидия от Европейския съюз за продължаване на дейността си. През 2015 г. осмото състезание на DTSG ще се състои на изток от Берлин - в региона Меркише Швайц.

Открийте още от календара на състезанията за стопаджии в сайта за пътешествия Peika.bg.

Водещи

Най-четени