Ангелкова: Районът на Тополовград може да привлече много повече туристи 24.05 | 16:46

Фестивалът на любителските комедийни театри влиза в Регистъра на фестивалите и събитията

От iNews.bg

Очертах нови възможности, с които да популяризираме древната култура и история в района на община Тополовград. С кмета Божин Божинов коментирахме различни инициативи, за да бъдат привлечени повече български и чуждестранни посетители. Това заяви министърът на туризма Николина Ангелкова при участието си в честванията на 24 май-Ден на българската просвета и култура и на славянската писменост, който е празник на Тополовград. Районът има многовековна история от времето на траките и паметници на културата, които заслужават да бъдат показвани. Министърът посочи, че фестивала на любителските комедийни театри "Велко Кънев", който се организира от общината, ще бъде включен в Регистъра на фестивалите и събитията на министерството. И допълни, че по този начин ще представяме инициативите ви и ще подпомагаме усилията на местната власт за привличане както на повече българи, така и на чуждестранни туристи в района.

Министър Ангелкова поздрави гостите и жителите на града за един от най-светлите български празници 24 май. И добави, че е важно всички да помним и уважаваме учителите си.

Кметът на общината Божин Божинов удостои министър Ангелкова със званието "Почетен гражданин на град Тополовград". За мен това е признание за работата, което силно ни задължава да работим още повече, за да направим популярни такива чудесни места в страната, каза министърът.

Водещи

Най-четени