Ангелкова алармира за фалитите в туризма 05.04 | 16:45

От брашна искат за връщането на пари от туроператора към туриста да има отсрочка от 1 месец след края на извънредното положение

От iNews.bg

Секторът е изцяло спрял, алармира министърът на туризма Николина Ангелкова. Тя присъства на обсъжданията на второ четене на промените в Закона за извънредното положение в правната комисия

"Ситуацията е доста тревожна. Няма обективна възможност за възвръщане на средствата", коментира Ангелкова и добави, че има фалити.

Тя обясни, че у нас туроператорите разчитат по-скоро на изходящ туризъм – да изпращат българи на почивки в чужбина. Междуфирмените отношения пък се правят 1 г. по-рано, например между туроператор и авиокомпания. Така заради ситуацията с коронавируса и пропадналите екскурзии трябва да се търси начин за компенсация на туристите. Туроператорите искат да има възможност за ваучер, но не може да се задължат туристите да приемат тази опция.

От брашна искат за връщането на пари от туроператора към туриста да има отсрочка от 1 месец след края на извънредното положение.

Водещи

Най-четени