Балчик да бъде алтернативен морски курорт 05.02 | 16:55

Това искат гражданите за развитието на общината

От Елена Кирилова

Гражданите на Балчик искат той да бъде развит като курорт със специфичен културен облик, така че да е алтернатива на масовия морски туризъм до 2020 г., съобщава БТА.

Това показват резултатите от анкетно проучване, направено сред представители на бизнеса, администрацията и неправителствените организации във всичките 19 селища на общината. Проучването е осъществено по проект, целящ формирането на качествени политики, благодарение на партньорството с гражданското общество.

Според гражданите общината трябва да работи в посока удължаване на туристическия сезон, като предлага повече туристически продукти. Исканията им са и за утвърждаване на Балчик като експортен център на селскостопанския отрасъл. Като ключови точки гражданите отбелязват запазването на демографския потенциал на общината, като привлекателно място за живеене, което се слави с чистата си природа.

Същото проучване ще определи бъдещето на града, като ще очертае приоритети в новия общински план за развитие. Той трябва да бъде изготвен до октомври тази година.

Водещи