Балчик ще става алтернатива на масовия туризъм 13.03 | 16:39

Това предвижда общинският план за развитие до 2020 година

От Цанка Донкова

Балчик ще се утвърждава като уникално място със специфичен културен облик и като курорт - алтернатива на масовия морски туризъм. Това предвижда общинският план за развитие до 2020 година. Стратегическият документ вече е приет от общинския съвет.

В следващите години общината ще развива туристическата индустрия и чрез голф, ловен туризъм, подготовка и рехабилитация на спортисти, научно-образователен и конгресен туризъм, за да удължи сезона. Ще насърчава развлекателната и културната индустрия чрез организиране на фестивали, концерти, карнавали. Ще привлича летовници и чрез нови форми на туризъм като посещения на модерни индустриални обекти - фотосоларни и вятърни електроцентрали и други.

Предвижда се специално да бъдат проучени потребностите на различните категории туристи извън сезона - пенсионери, учащи се, изследователи, фермери, ловци, рибари.

В подкрепа на бранша ще бъде подготвена нова софтуерна програма за категоризация на туристическите обекти и ще бъде изработена символика за стандарта на хотели, места за настаняване, заведения за хранене и развлечения.

Ще бъдат поръчани нови карти и официален туристически справочник на Балчик, е записано в документа, допълва БТА.

Водещи

Най-четени