Без цигара в самолета, дори и електронна 14.02 | 07:24

Мярката влиза в сила от пролетта - за всички самолети в САЩ

От Елисавета Балтова

Американското транспортно министерство забранява използването на електронни цигари по време на полети на гражданската авиация. Предвижда се утвърждаване на забраната през пролетта, предава АП.  

Електронните цигари са пластмасови и метални устройства, които загряват течен никотин в свободен пълнител. По този начин се създава пара, която пушачите вдишват. Малка лампичка свети на върха на устройството като при истинските запалени цигари.

Устройствата, до които все повече хора прибягват, станаха обект на дискусии относно това колко рискови са те за здравето и дали изобщо са легални.

Някои самолетни пътници смятат, че електронните цигари трябва да бъдат забранени, както и останалите електронни устройства, чиято употреба не е разрешена по време на кацане и излитане на самолета.

Много от авиокомпаниите вече информират пътниците, че цигарите са забранени. От производителите пък казват, че не е редно, тъй като поради своята специфичност електронните цигари са позволени там, където обикновените не са.

Електронните цигари стават популярни в САЩ едва през 2006 г. В момента индустрията е нараснала от хиляди клиенти до няколко милиона по цял свят и десетки хиляди пушачи на електронни цигари всяка седмица.

Водещи

Най-четени