Безплатно пътуване 21.05 | 16:33

Една нова... италианска идея

От Микаела Мохарамян

Да миете чинии. Да берете плодове. Да се грижите за градина. Да рисувате. Можете ли да правите тези неща? Ако да, бихте могли да получите в замяна безплатна нощувка в хотел, къща за гости или биоферма в Италия. Звучи чудесно нали? 

Не си мислете, че това е точно "домашна помощница", защото се работи само няколко часа, а "заплатата" е безплатно настаняване (понякога и изхранване) на едни от най-страхотните места на Ботуша - от Римини до Портофино и Палермо. Така в свободното си време ще можете да се насладите на красиви залези, кухня (която няма нужда от никакви епитети) и изобщо – всички (не)земни блага на Италия.

Чисти чинии в Портофино

За любителите на природата, лятото на палатка и топлите дни край Италианската Ривиера. До центъра на природен парк Портофино се достига само пеш през пътеки под сянката на кестени и маслини. Морето е съвсем близо, гората е до вас. Срещу 5 часа работа (миене на чинии два пъти дневно) получавате подслон (в палатка) и храна (обяд и вечеря). Ако дойдете тук на почивка, цената е 35 евро за нощувка (палатка + храна). Минималният престой е една седмица, а мястото - Il Giardino del Borgo.

Вижте още дестинации на сайта на Peika.bg.

Водещи

Най-четени