Бизнесът в Слънчев бряг иска спешна среща с Борисов 28.08 | 12:52

Искат ясни правила и закони в туризма за следващия сезон

От iNews.bg

Хотелиери, членове на Съюза на собствениците в "Слънчев бряг", поискаха спешна работна среща премиера Бойко Борисов и представители на всички институции ангажирани с българския туризъм. Това става ясно от писмо до медиите от Съюза на собствениците в курорта. В него се уточнява, че целта на срещата е да се набележат конкретни стъпки и действия за решаването на проблемите в туризма, така, че следващият туристически сезон да бъде посрещнат с ясни правила и законов регламент, предаде бТВ.

Вече повече от 15 години апелираме институциите, участваме активно в срещи, мероприятия и работни групи, изготвяме становища и законопроекти и всячески приканваме държавната власт към бързи и конкретни действия за решаване на проблемите. За съжаление обаче, всеки следващ сезон започваме със същите нерешени проблеми, които понякога ескалират в пика на сезона, пише в писмото.

Хотелиерите в "Слънчев бряг" настояват за регламентиране статута на националните курорти в Закона за туризма, решаване на проблемите на инфраструктурата, решаване на проблемите на обществения ред и сигурността, законодателни промени за решаване на проблема с шума от откритите заведения и др.

Водещи

Най-четени