Блокираните в Париж българи се прибират скоро 12.03 | 15:53

Вече е ясно с кой полет ще си дойдат у дома

От Елена Кирилова

Българската група туристи, която остана блокирана в Париж, ще излети обратно за България на 13 март в 9 ч., съобщава агенция "Фокус”.

Информацията е потвърдена от представителя на туристическата фирма Мина Гергова.

По думите й от компанията търсят хотел в близост до летището, в който да настанят българите, но към момента не са открили свободни места.

Гергова е получила обаждания от Министерството на външните работи и от Посолството на България в Париж, след като е сигнализирала на родните медии за създадения проблем.

Към блокираните на летището туристи пътува Мариана Бояджиева, представител на Консулската служба към Посолството в Париж.

Самолетът към България беше със 180 места и всички те са били запълнени, така че в момента полета си очакват не само 28-те туристи на компанията, но и други българи.

"Предполагам, че поне 70-80 са българи”, каза още Гергова, подчертавайки, че европейските директиви предполагат на всички блокирани туристи да бъдат осигурени нощувка, вода и храна. До момента никой не е направил нищо по въпроса, а снощи дори са искали да изгонят групата от летището.

Водещи

Най-четени