Борисов: Който не е дошъл на Перперикон, не познава историята 26.04 | 15:01

За тази година финансирането е уредено, съобщи премиерът е обеща да се направи необходимото след приключването на разкопките

От iNews.bg

Ако някой българин не е дошъл да види "Перперикон”, той не познава историята и не знае каква перла има България. Това каза премиерът Бойко Борисов по време на посещението си в светилището на "Перперикон", цитиран от Фокус.

По думите на Борисов, свещеният град трябва да се види с очите, защото е много различно от това да гледаш снимки или някой да ти разкаже. "Радвам се, че виждам толкова много туристи на това извънземно място. Инфраструктурата вече е добра, ще доведе много хора, ще се пътува лесно”, добави премиерът.

"За тази година финансирането е уредено, оттам нататък, след като се приключи с последните разкопки, каквото е необходимо пак живот и здраве ще бъде направено”, заяви още премиерът.

Проф. Николай Овчаров коментира от своя страна, че ако археолозите успеят тази година да завършат малката останала горичка, за 16 години работа ще е разкрит целият акропол на "Перперикон”. "Едно от нещата, които се стремя да направя е да няма политизация, защото това, което е направено тук, е благодарение на 6 правителства, така че всеки има някакъв принос”, допълни още Овчаров.

Водещи

Най-четени