Бургаският кмет се оказа фен на монокините 28.05 | 16:28

Нали разбирате, че трябва да имаме взвод от армия от инспектори, които да глобяват жените по монокини на плажа

От Кремена Бедерева

Забраната на монокините на бургаския плаж не е демократична.

Това мнение изрази кметът на Бургас Димитър Николов, който направи изказването по повод на отправеното искане на девет пастори от евангелистки и протестантски църкви да се забранят монокините на плажа в града.

Димитър Николов обясни, че такава заповед може да бъде издадена от общината само с промяна на Наредбата за обществения ред, но според него това е крайна мярка, информира БТА.

На бургаския плаж няма масово присъствие на момичета по монокини, може би това е по-характерно за други плажове, извън рамките на общината.

Възможността хората да се чувстват свободно на пясъчната ивица е защита на демокрацията, заяви градоначалникът.

Временно изпълняващият длъжността председател на Общинския съвет Константин Луков каза, че писмото на пасторите ще бъде разгледано в две от комисиите - в Правната комисия и в Комисията по обществен ред и сигурност.

Двете комисии трябва да решат дали да се предложи промяна на Наредбата и дали да се внесе докладна записка в Съвета. Моето лично становище е, че когато се задава една правна регламентация, трябва да има и механизъм за контрол и санкция.

Нали разбирате, че трябва да имаме взвод от армия от инспектори, които да глобяват жените по монокини на плажа, каза Луков. Според него по-доброто решение е да се обособят "Евин" и "Адамов" плаж, каквито е имало навремето.

Водещи

Най-четени