Българският туризъм се представя на най-голямото международно изложение в Минск 05.04 | 15:32

През 2016 г. България е била посетена от над 83 хил. беларуски граждани

От iNews.bg

Министерството на туризма представя България като атрактивна целогодишна дестинация на Международното туристическо изложение ОТДЫХ в Минск (Беларус), което се провежда от 5 до 8 април 2017 г. Участието на страната ни е с информационен щанд от 110 кв. м по Програмата за национална туристическа реклама за настоящата година. Със свои продукти и инициативи присъстват девет български фирми и община Варна.

Международното туристическо изложение ОТДЫХ е най-голямото събитие в сектора за Беларус. Тази година борсата се провежда за 20-и път. Тя е отворена за професионалисти и за масовата публика. Основни акценти са екскурзионните програми, транспортните услуги, застраховането в туризма, спортният и здравният туризъм.

Беларуският пазар е сред важните за българския туризъм, а двустранните отношения в сектора имат дълги традиции. През 2016 г. България е била посетена от над 83 хил. беларуски граждани. Основните им предпочитания са насочени към морския рекреационен продукт, младежкия и детския отдих, а с голям потенциал за развитие са еко и СПА туризмът.

 

 

Водещи

Най-четени