Българското Черноморие = парти и алкохол? 22.05 | 21:20

Вижте с какво асоциират родните ни курорти по света

От Теодора Кокаланова

В Слънчев бряг започва акция срещу пиянските запои, които се вихрят с пълна сила. По време на горещите месеци, редом с танците и високите темпeратури, се нажежава и обстановката по плажовете. 

"Ще се борим с явлението "балконинг", раздавайки листовки и табели "Не скачай!". Това са неприятните аспекти на туризма, с които за съжаление се асоциира нашата страна", заяви председателят на Асоциацията на българските туроператори и туристически агенции Байко Байков.  

По думите му туристическата общност желае да предложи друг вид туризъм, но не трябва да забравя, че туроператорският сегмент е посреднически. Според него не е чак толкова лошо, че Слънчев бряг си е спечелил славата на парти център №1 на Европа.

Място, от което е изместил много от испанските курорти, които се славеха с този имидж преди години. Проблем, според него, представлява трудният диалог между трустическата общност и администрацията, както и пренебрежимото рекламно присъствие на България. 

Страната ни се асоциира с различни видове туризъм в различните точки на планетата. Според хората от Източна Европа тя е място за детски туризъм. Туристите от Близкия Изток я свързват с хазарта, а за почитателите на българските плажове от Западна Европа, България е символ на алкохолния туризъм, предаде TV7. 

Миналата година в България загинаха няколко чуждестранни туристи след станалите особено популярни скокове от балкон на балкон и от тераса в басейн, припомнят хотелиерите. Обикновено такива скокове се извършват от хора, които са под влияние на алкохол или наркотици.

Водещи

Най-четени