В Бургас сянката е най-евтина! 30 плажа включени в системата за онлайн резервации на чадъри и шезлонги 20.07 | 11:20

Можете да влезете в системата и да си изберете свободния чадър или да направите това на плажа, като сканирате с мобилния си апарат QR кода, за да видите дали е свободен

От iNews.bg

30 плажа по българското Черноморие вече са включени в системата за онлайн резервации, която ще стартира днес. Това каза пред Нова телевизия доц. Зорница Йорданова. Тя сподели, че се очаква още двадесетина пясъчни ивици от северното крайбрежие да бъдат въведени и потребителите да могат да си резервират чадъри и шезлонги докато си почиват у дома пред компютъра или пред телевизора.

Единият вариант е да влезете в системата и да си изберете свободния чадър, а другият да направите това на плажа, като сканирате с мобилния си апарат QR кода, за да видите дали е свободен, след което може да платите чрез онлайн приложение. 

Доц. Зорница Йорданова обясни как може онлайн да резервираме чадър на плажа

Целта е оптимизация на процесите за резервиране, обясни доц. Йорданова. 

"С това приложение се елиминира нуждата от това някой да ви съпроводи до мястото, защото всички чадъри ще бъдат резервирани. Вие ще знаете предварително къде се намира чадърът, който сте резервирали. Всеки ще може да провери, като стигне до чадъра, дали това е неговото място”, каза пък концесионерът на Северния плаж в Бургас Симеон Цветков. 

Той прогнозира, че новата услуга ще понижи себестойността и цената на услугата може още да падне. 

Чадърите на Северния плаж в Бургас вече са с QR код. По него може да проверим дали е резервиран

"Сега тя е 1,20 лева за чадър. Толкова струва и шезлонга. За клиентите на плажното заведение дори те са напълно безплатни", каза още Цветков. 

Водещи

Най-четени