В Турция и Кипър качваме най-много килограми 19.07 | 07:21

Кои са десетте дестинации, които ни носят излишни килограми?

От Елена Кирилова

Туристите, които това лято ще се отправят към Кипър или Турция, е по-вероятно да качат няколко килограма, в сравнение с тези, които ще отидат в други популярни дестинации, сочи ново проучване.

Посетителите на тези две страни трябва да са готови да се сблъскат с така известните шишчета, кюфтета и сладки баклави. Всичко това обаче може да им донесе средно между 1,38 кг и 1,5 кг бонус от почивката. Това показват резултатите от изследване, направено от Fly Thomas Cook.

Хората, които ще прекарат ваканцията си в Португалия и САЩ, е най-вероятно също да натрупат няколко килограма. Предвид кухнята в тези райони, туристите се връщат с по 1,3 - 1,08 кг. повече в сравнение с теглото им преди заминаването.

Всички, които търсят здравословни дестинации, по-добре да помислят за места като Ирландия, Канада и Германия, разкрива в. Telegraph. Това са единствените три страни в проучването, където туристите са загубили тегло.

Почти половината от анкетираните твърдят, че по време на почивката напълняват, докато по-малко от една пета заявяват, че са отслабнали. Най-сериозните колебания се забелязват именно в талията на мъжете.

Резултатите показват, че мъжете се сдобиват средно с по 2,53 кг в рамките на ваканцията. Жените са доста по-внимателни с храненето си, ето защо качват средно по 0,65 кг.  При тези, които отслабват по време на път, мъжете свалят средно по  3,27 кг, докато дамите по 1,1 кг.

Ето и топ десет на дестинациите, където може да си спечелите някой и друг килограм:

1. Кипър + 1,5 кг

2. Турция + 1,38 кг

3. Португалия + 1,30 кг

4. САЩ + 1,08 кг

5. Гърция + 0,92 кг

6. Холандия + 0,83 кг

7. Франция + 0,51 кг

8. Австралия + 0,5 кг

9. Италия + 0,44 кг

10. Белгия +0,33 килограм

Водещи

Най-четени