Ванга вече по-близо до всеки от нас 19.03 | 09:59

След 17 години най-сетне отваря врати къщата на пророчицата

От Цанка Донкова

Ванга вече ще бъде по-близо до всеки един от нас. След 17 години спор за стопанисването на Къщата на пророчицата Ванга в местността "Рупите", тя най-сетне ще отвори врати. Имотът бе отреден на държавата и ще посрещне първите гости на 25 март, Благовещение, съобщава News7.

След дълги години спор между фондация "Ванга" и държавата кой да поеме стопанисването на имота на пророчицата, където тя остана до последните си дни, най-после конфликтът беше решен в полза на държавата. Така хиляди посетители ще могат не само да видят, но и да се докоснат до вещите на Ванга.

"Тя обичаше всякакви предмети, беше като дете, радваше се на всичко, което ѝ подарят. Радваше се на куклите, на цветята, радваше се, когато някой ѝ донесе парфюм. Радваше се на всичко, което ѝ е дадено от сърце", разказва Серафим Иванов, управител на комплекс "Ванга" – Рупите.

Къщата е запазена във познатия от години вид. Трите стаи са подредени както някога, дори огнището е в автентичния си вид. Стаята за отдих и днес е с любимия за пророчицата бял цвят.

Желаещите ще могат да посетят всички стаи, да се запознаят с условията на живот на баба Ванга, но не и да сядат на миндерите и по леглата.

На Благовещение, когато храмът "Света Петка", построен на Рупите по заръка на Ванга, отбелязва 20 години от освещаването му, вратите на къщата ще бъдат отворени за посетители, безплатно.

Водещи

Най-четени